Internett er en stor ressurs i læringssituasjoner. Det er viktig at du kan gjøre søk på nett på din interaktive skjerm uten å ha planlagt dette i forkant. Du kan forsikre deg om at søkene er «trygge» for klasserommet. Dette gjør du gjennom innstillinger i søkemotoren.

Vi har laget denne instruksjonen som gjelder Google-søk, men en kan fint gjøre tilsvarende i andre søkemotorer.

Du finner også brukerguiden for å stille inn barnevennlige søk i brukerguidene for ActivPanel og CTOUCH Riva.

Kiddle – et alternativ til Google

Google Launches Kid Friendly Search Engine Kiddle

Et barnevennlig alternativ til Google er Kiddle.

Kiddle er foreløpig kun på engelsk, men gir elevene muligheten til å søke sikkert, uten overraskelser, på jakt etter gode bilder når de jobber med et tema. Dersom elevene har kommet så langt opp på mellomtrinnet at det i seg selv gir øving å lese enkle artikler på engelsk, har Kiddle Wikipedia-lignende artikler skrevet for barn.