Avanti’s World er verdens første temapark for VR – laget for skole og utdanning. Sammen med ClassVR-brillene er dette enda et sett med fantastiske ressurser som du vil ha tilgjengelig når du tar elevene med deg på VR-ekspedisjoner i læringsøktene.

Scandec og Aktiv Undervisning har i et par år jobbet med ClassVR, med selvstendige VR-briller, portal og ressurser for VR i klasserommet. ClassVR gir læreren full kontroll over hva elevene ser i brillene og lar dem utforske under veiledning og gode pedagogiske spørsmål. Fra høsten 2020 har vi levert raske Premium-briller med løsningen, med virkelig god oppløsning og bred synsvinkel.

I ClassVR kan elevene oppleve 360-bilder og filmer, studere 3D-modeller på nært hold og skape eget innhold som kan lastes opp til portalen og sees i brillene. Portalen gir rom for produksjon av eget 360-innhold og elevskapte modeller fra TinkerCad, Paint 3D og andre løsninger for 3D-design. ClassVR gjør det også enkelt å importere interaktive bilder og scener fra ThingLink og CoSpaces.

Les mer om ClassVR

En aldri så liten revolusjon?

Nå er altså Avanti’s World her; verdens første temapark for lærings-VR. Du kan importere scenene via den “vanlige” ClassVR-portalen eller guide elevene via en QR-kode som leses av brillenes kamera.

La elevene oppleve vektløshet i rommet, se på livssyklusen til en plante, utforske sansene eller innsiden av en celle eller besøke Berlinmuren.

Her finner du en fullstendig oversikt over hvilke scener som til nå er lagt ut i VR-parken.

Antallet scener utvides stadig. Senest denne uken ble det lagt til 6 nye, blant annet om fotosyntesen.

En liten pedagogisk betraktning: VR i klasserommet fungerer aller best når elevene får gode og ÅPNE spørsmål eller oppgaver knyttet til VR-ressursene. VR gir muligheten for å samtale, utforske, fortelle, undre og samhandle om å beskrive all verdens detaljer. Men om du skulle ønske det; Avanti’s World kommer både med faglig gjennomgang av ressursene til læreren og en quiz til elevene for hver eneste scene.

Gå til Avanti’s World

Ta en tur da vel?

Du kan få en smakebit på en scene i nettleseren din og følge Mars Explorer i en animert scene fra overflaten på Mars. Når du vil bevege deg rundt, bruk tastene W-S-A-P (W tar deg framover mot kjøretøyet og S tar deg bakover).

Ta kontakt med oss om du vil vite mer om ClassVR og Avanti’s World.