Klasserommet blir lysere med ActivPanel

Litt om Odda Ungdomsskole

Odda ungdomsskole ligger på et forholdsvis lite sted og har rundt 200 elever. De siste årene har vi investert i ny teknologi til skolen for å kunne tilby et variert og moderne læringsmiljø.

Vi mener at det er veldig viktig å gjøre timene varierte og engasjerende, og teknologi hjelper oss med dette. Vi jobber ut fra et fundament av veletablerte pedagogiske tradisjoner, men tilfører nye elementer for å forberede elevene våre på en fremtid i stadig endring.

Derfor deltok vi i Promethean Grant

Vi hørte om Promethean-stipendet gjennom kontaktene våre hos Scandec, en AV-spesialist og Promethean-partner vi har samarbeidet med i noen år.

Vi som skole har hatt blandede erfaringer med projektorbaserte interaktive tavler. Vi fant ut at de måtte kalibreres med jevne mellomrom, og ofte var de ikke lyssterke nok til at man kunne se klart uten å dempe belysningen eller stenge ute sollyset. Vi er store tilhengere av et sunt læringsmiljø, så vi likte ikke å undervise i mørket!

Vi ville gjerne prøve en moderne interaktiv skjerm og følte at ActivPanel ville bli et glimrende tilskudd til den tekniske labben vår. På den tekniske labben har vi 3D-skrivere, datamaskiner og kodingssystemer, og vi så at ActivPanel var kompatibel med mange av ressursene vi allerede hadde.

Vi hadde stor tro på at ActivPanel kunne tilføre Odda ungdomsskole noe nytt, og derfor bestemte vi oss for å søke om Promethean-stipendet. Elevene våre ville veldig gjerne bli involvert, og sammen lagde vi et vinnerbidrag som forklarte nøyaktig hvordan ActivPanel ville utgjøre en forskjell.

“Da ActivPanel var montert, ble skjermen raskt en del av hverdagen. Det var faktisk overraskende hvor raskt elevene følte seg komfortable med å bruke den.”

Sven Olaf Brekke, rektor

Hva det betydde å vinne

Da ActivPanel var montert, ble skjermen raskt en del av hverdagen. Det var faktisk overraskende hvor raskt elevene følte seg komfortable med å bruke den.

Vi trengte ikke å gi elevene stort av veiledning, for å bruke ActivPanel var veldig intuitivt for dem. Grensesnittet ligner ganske mye på mange smarttelefoner, og elevene lærte raskt hvordan de fant appene de trengte, og begynte å utnytte den til fulle i timene.

Det har vært spennende å se lærerne her på Odda ungdomsskole bruke ActivPanel til forskjellige aktiviteter på tvers av pensum. I naturfagstimer har for eksempel elevene sett fingertuppene sine på ekstremt nært hold ved å koble ActivPanel til kraftige mikroskop på den tekniske labben.

Vi har også brukt mange av de pedagogiske appene vi får tilgang til via ActivPanel, for eksempel til å undervise i koding. Vi er en Google-skole, noe som betyr at alle elevene har hver sin Chromebook. Vi starter ofte timene med å samarbeide på ActivPanel, prøve ut ny kode eller løse problemer før elevene forteller mer om hva de har lært ved hjelp av sine egne enheter.

Én av tingene vi liker aller best med ActivPanel, er hvor enkelt det er for alle å se det som skjer på skjermen. Vi har en modell på 86 tommer, og elevene har ingen problemer med å følge undervisningen, uansett hvor i klasserommet de sitter. Den er også lyssterk nok til at vi ikke lenger trenger å dempe belysningen. Vi kan ha godt opplyste klasserom og fremdeles bruke ActivPanel!

Det har betydd veldig mye for Odda ungdomsskole å vinne Promethean-stipendet og få en ActivPanel. Vi har en kultur med vekt på innovasjon og inspirasjon, og her passer ActivPanel som hånd i hanske. Vi hjelper hver elev å få ut potensialet sitt, og jeg er veldig stolt over hvor flinke lærerne her er til å bruke teknologi til dette. Odda er et innovativt og pulserende samfunn og vi tilbyr undervisning av topp kvalitet og hjelper elevene våre å skaffe seg en lysende fremtid.

“Vi starter ofte timene med å samarbeide på ActivPanel, prøve ut ny kode eller løse problemer før elevene forteller mer om hva de har lært ved hjelp av sine egne enheter.”

Sven Olaf Brekke, rektor