5 whiteboard-apper til ActivPanel

08.10.2018
Apper har ulike funksjoner og kan brukes til ulike ting. Når vi får spørsmål om hva vi anbefaler, er svaret helt avhengig av hva du vil gjøre. Vi tar her for oss 5 ulike whiteboard-apper. Og flere av dem kan du bruke på iPad eller Chromebook.

 

Whiteboard by Promethean

Selvsagt begynner vi her. Promethean sin nye whiteboard-app er et funn. Den kommer sammen med skjermen og om du har en ActivPanel med ActivConnect og ikke finner den; oppgradere din ActivConnect og så har du den liggende i den rosa menyknappen på hjemskjermen. Målet med denne appen er ikke «alt» du kan gjøre, men at undervisning på ActivPanel skal være enkel å gjennomføre for alle lærere.

Whiteboard-appen er uendelig og du vil ha en rute oppe til høyre som hjelper deg å orientere når du bruker mer plass enn det som vises innenfor skjermrammen.

Den skiller mellom finger, penn og håndflate og du kan sette inn bakgrunner, maler, bilder fra nettet eller skrive oppå nettsider eller apper.

Og det beste? Det er enkelt å lære seg å bruke Whiteboard by Promethean.

Les mer

  

LiveBoard

Skal du la elevene samarbeid med deg på skjermen eller kanskje ha fjernundervisning? Da er dette en god app. Du kan både laste den ned som app på ActivConnect eller du kan ha den som LiveBoard Online-versjon.

Alle som har LiveBoard kan samarbeide ved hjelp av en kode og det er dermed veldig enkelt for deg å invitere elevene til å jobbe på ActivPanel direkte fra sin iPad eller Chromebook.

Les mer

 

Skisse fra Sony

Dette er egentlig en app som er laget til Sony Experia-telefoner, men fungere som en kule på ActivConnect.

Vi anbefaler denne for de minste. Her kan dere ha mye moro ved å sette sammen barter, hår, øyne osv til ny figurer, i tillegg til at appen er veldig god til tegning, med flere stilige tegnefunksjoner.

Skisse-appen kan også brukes på Chromebook. Appen er gratis å bruke.

Les mer

 

Explain Everything

Dette er en betalt app (eller lisensiert i nettleser). Du har en 30-dagers gratisversjon, men etterpå koster det penger. Likevel er det slik at dette er en av de aller mest brukte læringsappene brukt i skoler over hele verden. Kombinasjonen av enkel bruk, opptak og deling gjør den veldig anvendelig der elevene har iPader eller Chromebooks.

Og du kan laste Explain Everything rett fra Google Play til din ActivConnect.

Opptaksfunksjonen er super til å bruke når du lager filmer til omvendt undervisning. Sett sammen ressurser og sider, ta opp mens du presenterer og forklar med enkle ord hva du gjør.

Elevene kan på sine enheter (iPad, Chromebook eller i nettleser) lage filmer der du får mye dypere forståelse av hva de kan. De leverer inn en video av hva de har gjort og må samtidig forklare med ord hvordan de har gjort det. Dette krever mer av elevene og du får innsikt i prosess, slik at din vurdering blir enda mer «to the point».

 

Les Mer

 

INKredible

INKredible er en app med kaligrafi. Den gir en helt spesielt skivefølelse og er veldig god å bruke når elever skal jobbe med «penskrift». La dem gjerne få leke litt selv, se hvor fint de får det til.

Du kan også laste ned INKredible på iPad (AppStore) eller Chromebook (Google Play).

En liten ulempe med denne appen er at du kan oppleve små reklamebannere i gratisversjonen.

Les mer


 tilbake             Print  Utskriftvennlig versjon