Google Keep og Docs med ActivPanel

04.12.2017
Google-brukere har en veldig enkel og god tavlefunksjon gjennom notater i Google Keep og du kan ha den som app på din ActivPanel.

 

Om du bruker apper på ActivPanel direkte eller på en tilkoblet ChromeBook eller pc kan du bruke Google Keep som skrivetavle.

I nettversjonen finner du 'Legg til notat'-menyen øverst og i appversjonen ligger den nede til høyre. Når du vil starte en tom skrivetavle skal du trykke på pennen for å legge til en illustrasjon.

Penneverktøyet er veldig raskt og nøyaktig å bruke på den interaktive skjermen og viskelæret fjerner en strek bare du er borti den.

 

 Når du har en illustrasjon opp kan du velge penneverktøy, farger og tykkelse oppe til venstre.

 

Du kan legge til nye sider i illustrasjonen i bunnen av skjermen:

 

Dersom du har planlagt undervisningen med ressurser som ligger klar som notater i Keep kan du også skrive oppå ressursene. Skriften beholdes da i notatet.

Trykk på selve bildet i notatet du har lagt klar, trykk så på pennen som kommer opp og du får alle penneverktøy over bildet. 

 

Etter timen kan du dele notatet, illustrasjonene og det dere gjorde med elevene gjennom å enkelt konvertere til Google Docs og dele i Google Classroom eller via lenke.

 

Når notatet er konvertert til et Google Docs vil det komme opp en rute nede til venstre i skjermbildet:

 

INFORMASJON 

Nedlasting av Google Keep-appen fra Aptoide eller Google Play er gratis.

For en god innføring i bruk av Google Keep bør du se denne filmen fra Magnus Johansson i Asker kommune.

Se også 15 måter elever kan bruke Google Keep.

 

TIPS

Når elevene skal samle informasjon om eller skrive om et tema kan du lage klar Keep-notater til dem og tildele dem som arbeids-bokser. Da bør du lage en etikett til de notatene som hører sammen, slik at du lett kan se dem samlet uten at andre notater vises. 

Elevene kan nå legge til bilder, skrive inn informasjon osv i sitt notat i Keep - og selvsagt bruke penneverktøy dersom de har touchskjerm.

 


 tilbake             Print  Utskriftvennlig versjon