Tre tegnefunksjoner i Windows 10

05.02.2017
Tre gode tegnefunksjoner i Windows 10 som passer godt både når du forbereder undervisning og læring og når du jobber direkte på interaktiv tavle eller skjerm.

 

 

Vi har laget tre korte oppskrifter på tegneverktøy og funksjoner du kan bruke i Windows 10 og som passer veldig godt på interaktive skjermer og tavler, men også når du planlegger undervisning.

 

Windows Ink

Du kan når som helst og i hvilken som helst nettside eller program tegne inn i en skisse av det du ser. Når du trykker på Windows Ink-ikonet nederst til høyre (på oppgavelinjen) i Windows 10 skal du velge Skjermskisse. Da lager Windows 10 et skjermutklipp av siden som du kan tegne på, bruke linjal på og lagre som bilde / klippe ut.

Film med eksempel på bruk av Windows Ink

 

Kart-applikasjon fra Windows Store

Legg til Kart fra Windows Store. 

For å legge det til på startmenyen: bruk søkeverktøyet på oppgavelinjen, søk på kart, høyreklikk på Kart og velg Legg til i Start.

Når du åpner Kart vil du finne et Ink-verktøy øverst til høyre. Dersom du er på AcitvPanel, ActivBoard, Surface Pro eller anne skjerm med touch skal du trykke på touch-ikonet helt til høyre. 

Her finner du tegneverktøy, avstander og linjal med tegnefunksjon.

 

 

Film om bruk av Kart-applikasjon

 

Tegne i Microsoft Edge

På alle nettsider du finner fram når du bruker Microsoft Edge kan du hente tegneverktøyet øverst til høyre på siden.

Da får du fram denne tegnemenyen. Du kan tegne, markere, bruke viskelær og lage notater på siden. Med utklippsverktøyet markerer du den delen av nettsiden du vil klippe ut. Med en gang du har markert et område er det tilgjengelig til å limes inn i andre dokumenter eller sider.

Film om bruk av tegneverktøy i Microsoft Edge


 tilbake             Print  Utskriftvennlig versjon