Læringsdesigner

13.04.2016
Når vi bruker mange arbeidsmåter og ressurser er det ofte lurt å planlegge på lure måter. Her er en: en læringsdesigner.

 

LÆRINGSDESIGNER

En god måte å organisere læring på: http://learningdesigner.org/

Registrering og bruk er gratis.

Det positive med denne læringsdesigneren er at du hele tiden holder rede på tidsbruk og hvilke typer aktiviteter du bruker.

Dermed vil fargene i hver økt og fargene i grafikken som holder orden på totalt anvendt tid gi deg god oversikt over om du har nok variasjon i måter elevene arbeider på i dette temaet.

I tillegg kan du dele læringsdesign med kolleger slik at dere kan planlegge et tema eller leksjoner sammen. Det eneste som skal til er at de også er registrert og kan logge seg på og at du har delt lenken med dem, f eks via epost.

Vi har laget et eksempel dere kan se på - Europa, mellomtrinnet. Total tid: 315 minutter (tilsammen 7 skoletimer a 45 minutter).

Her vil dere få tips til bruk av læringsdesigneren, innholdsorganisering og arbeidsmåter - og lærers forberedelser.

Vi har i hovedsak lagt inn bruk av verktøy som ActivInspire, ClassFlow, søkemotorer, OneNote, papir og penn og samtalegrupper / refleksjon. I tillegg har vi tatt med fagovergripende arbeid; nettsøk, verifisering av søk, studieteknikk.

Vær snill å ikke gjøre endringer i malen vi har laget. Den skal andre se også :)

 

 

 


 tilbake             Print  Utskriftvennlig versjon