MAGISK BLEKK

For å kunne bruke magisk blekk må du ha noe å se gjennom og noe som skal synes under. Se eksemplene vi har brukt i bildene under. Du kan også bruke det til gjenkjennelse ved å legge en svart eller hvit form over et bilde og avsløre hva det er under sakte mens elevene gjetter hva det er.

Det viktige er at bildet som ligger under skal ligge i midterste lag (der objektene normalt legger seg). Bildet eller formen som skal skjule og som dere skal se gjennom derimot, må ligge i øverste lag. Enten markerer du bildet og velger Omsorter til øverste lag eller du bruker Objektleseren slik som vist på bildet. Da drar du bildet på plass til øverste lag.

 

Nå har du to anvendelsesmuligheter:

a) Å bruke magiske hjelpere fra ressurspakken, som du kan laste ned HER.

(HER kan du lese om nedlasting av ressurspakker - husk innlogging!)

 

Når du drar ut en magisk hjelper fra ressursbiblioteket vil den legge seg øverst i øverste lag og se gjennom til det midterste, slik:

 

b) Dersom du bruker verktøyet magisk blekk går du til Verktøykassen i hovedmenyen og velger magisk blekk. Det magiske blekket vil avsløre bildet under etter hvert som du "visker" bort det øverste, slik:

 

Her har vi et kart over verden i øverste lag. I midterste lag er det et kart med bosetting vist om natten med lys fra byene, slik at vi vil se ulike bosettingsmønstre når vi ser gjennom det øverste kartet.